當前位置: 首頁 > 公共英語 > 公共英語備考資料 > 2020年公共英語二級閱讀理解專項試題八

2020年公共英語二級閱讀理解專項試題八

發布時間:2019年11月14日 10:01:42 來源:環球網校 點擊量:

公共英語報名、考試、查分時間、免費短信提醒

地區

獲取驗證 立即預約

請填寫圖片驗證碼后獲取短信驗證碼

看不清楚,換張圖片

免費獲取短信驗證碼

【摘要】小編給大家帶來2020年公共英語二級閱讀理解專項試題八,希望對大家有所幫助。加入環球網校有專業的老師為您解答問題,還可以和考友一起交流!

The ancient city of Chichen Itza in southern Mexico was one of the most powerful cities and one of the most powerful ancient cultures—the Maya.But today,no one lives there.It is only a group of old buildings.However,people from around the world still come to see it.People come to learn about its ancient culture,the culture of the Mayan people.

The Mayan culture began almost 3,000 years ago and grew in parts of Central America.But about 1,000 years ago a group called the Itza invaded the city and built new parts of the city based on natural wells.They named the city Chichen Itza,which means “mouth of the well of the Itza”.The most interesting structure in Chichen Itza is the Pyramid of Kukulcan (庫庫爾坎金字塔),whose four sides all come together at one point at the top.Each side on the Pyramid of Kukulcan has 91 steps.And there is one more step at the top of the pyramid.The steps are as many as the days of a year.Some experts believe the Maya could have used this building to help them know when to plant crops.Each day the sun falls on a different step of the pyramid,which could be a way to follow the year.

The people of Chichen Itza especially designed one building to observe and study the movement of the stars and planets.Experts say that the observatory (天文臺) is one of the most complex structures the Maya built.A set of steps go up and around the observatory tower.And there are windows in the tower.Each window has a purpose.Experts believe that a person looking through one of these windows can see particular stars on particular dates.The Maya might have believed that studying the stars could tell them the future.

Chichen Itza is now a UNESCO World Heritage Site and an important part of the world’s history.Get interested?Then pay a visit to it to find more!

【語篇導讀】文章對世界文化遺產之一的瑪雅文化遺址進行了詳細的介紹。考生如果怕自己錯過考試報名時間和考試時間的話,可以 免費預約短信提醒,屆時會以短信的方式提醒大家報名和考試時間。

1.Visitors came to the city of Chichen Itza to    .

A.view its beautiful scenery

B.experience and explore the Mayan culture

C.study and observe other stars on the observatory

D.learn something about when to plant crops

答案 B

解析 細節理解題。根據第一段中的“People come to learn about its ancient culture,the culture of the Mayan people.”可知,游客們來到Chichen Itza是為了體驗和探索瑪雅文化。

2.Why did the invaders name the city “mouth of the well of the Itza”?

A.Because wells can be seen in or around the city.

B.Because it is large in size.

C.Because the city is newly built.

D.Because its location is vital.

答案 A

解析 細節理解題。根據第二段中的“But about 1,000 years ago a group called the Itza invaded the city and built new parts of the city based on natural wells.” 可知,入侵者之所以給它起這個名字,是因為這座城市到處可以看到天然井。所以選A項。

3.What’s the author’s purpose in writing this passage?

A.To evaluate the Mayan culture.

B.To persuade readers to pay a visit.

C.To introduce the ancient city of Chichen Itza.

D.To present the development of the Mayan construction.

答案 B

解析 推理判斷題。本文對瑪雅文化遺址進行了詳細的介紹,并且根據最后一段可知作者寫這篇文章的目的是推薦讀者去瑪雅文化遺址參觀。所以選B項。

環球網校友情提示:以上內容是公共英語頻道為您整理的2020年公共英語二級閱讀理解專項試題八,點擊下面按鈕免費下載更多精品備考資料。

分享到: 編輯:紀文凱

綁定手機號

應《中華人民共和國網絡安全法》加強實名認證機制要求,同時為更加全面的體驗產品服務,煩請您綁定手機號.

預約成功

本直播為付費學員的直播課節

請您購買課程后再預約

環球網校移動課堂APP 直播、聽課。職達未來!

安卓版

下載

iPhone版

下載
環球小過-環球網校官方微信服務平臺

刷題看課 APP下載

免費直播 一鍵購課

代報名等人工服務

返回頂部
福利七乐彩走势图 永恒霸业可以赚钱吗 拉屎可以赚钱 体球手机即时比分 彩金捕鱼游戏机多少钱 豆果科技网络赚钱 淘淘乐分享赚怎么赚钱 打麻将技巧常用四招 排列5 我图网赚钱靠谱吗 江西抚州麻将 黑龙江十一选五 想做视频作者赚钱 手机麻将哪个可以开好友房 陕西快乐十分 仙境传说ro挂机什么赚钱 北京麻将app能作弊吗